V pražské Míčovně dostali medaile i vojáci

V pražské Míčovně dostali medaile i vojáci

4.12.2013

Jako výraz ocenění dlouhodobé příkladné spolupráce a uznání mimořádného přínosu v oblasti zabezpečení národní kritické infrastruktury se v úterý 3. prosince 2013 v prostorách Míčovny Pražského hradu konal slavnostní akt, na němž došlo k předání medailí "Za zásluhy o bezpečnost".

Generál Pavel navštívil protiletadlový pluk ve Strakonicích

Generál Pavel navštívil protiletadlový pluk ve Strakonicích

3.12.2013

V úterý 3. prosince zavítal náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Petr Pavel v doprovodu náčelníka štábu Velitelství vzdušných sil AČR plukovníka gšt. Martina Bulky na pracovní návštěvu k 25. protiletadlovému raketovému pluku do Strakonic.

Česko-korejský tým ověřoval pravdivost údajů o útvaru

Česko-korejský tým ověřoval pravdivost údajů o útvaru

3.12.2013

Minulý týden provedli zástupci české a jihokorejské armády cvičnou ověřovací návštěvu podle Vídeňského dokumentu 2011 u 74. taktického stíhacího křídla v Neuburgu ve Spolkové republice Německo.

Poslední nástup 15. ženijní brigády v Bechyni

Poslední nástup 15. ženijní brigády v Bechyni

3.12.2013

V posádce Bechyně se v úterý 2. prosince 2013 uskutečnil slavnostní nástup, konaný u příležitosti 10. výročí založení ženijní brigády a současně ukončení její existence a transformace na 15. ženijní pluk. Zúčastnili se jej i velitel Pozemních sil AČR generálmajor Ján Gurník, starosta města Bechyně Jaroslav Matějka, místostarosta města Týn nad Vltavou Ivo Machálek, velitelé brigád a některých nově vzniklých pluků pozemních sil.

Vyškov a Martin pojí jeden společný cíl: Výcvik nováčků

Vyškov a Martin pojí jeden společný cíl: Výcvik nováčků

3.12.2013

Zástupci Slovenské i České republiky v něm také spolupracují a rádi by ještě intenzitu spolupráce zvýšili. Cíl? Obohacení základní přípravy vojáků vzájemnou výměnou i získáním nových zkušeností instruktorů, ale i velících poddůstojníků a důstojníků. Vždyť porovnávaná tématika obou kurzů je na 95 procent stejná. Jen systém přípravy je odlišný.